Handreiking

Handreiking ThuisadministratieHet LSTA heeft een vernieuwde Handreiking Thuisadministratie ontwikkeld, gericht op ondersteuning bij de financiĆ«le administratie met de inzet van vrijwilligers (oktober 2017). 

De eindjes aan elkaar knopen: Nadja Jungmann, Peter Wesdorp & Gejo Duinkerken (2015). De eindjes aan elkaar knopen. Cruciale vragen bij financiƫle problematiek in de wijk. Publicatie: Platform 31 en VNG.

Handreiking KwaliteitsborgingHet Nibud heeft een Handreiking Kwaliteitsborging in de thuisadministratie geschreven, voor gemeenten en vrijwilligersorganisaties. Deze handreiking helpt gemeenten en (vrijwilligers) organisaties de deskundigheid en kwaliteit van het werk door vrijwilligers te kunnen waarborgen. Met het Kwaliteit Scoreformulier kunnen vrijwilligersorganisaties onderzoeken hoe de klanten de hulp ervaren.

Andere handreikingen voor gemeenten:
Preventiebundel. Acht werkwijzers voor effectieve schuldpreventie. Jungmann, e. a., Hogeschool Utrecht/Lectoraat Schulden en Incasso, 2014.

Nadja Jungmann & Frauke van Iperen (2011). Schuldpreventiewijzer. Over het belang van schuldpreventie en de mogelijkheden om daar lokaal invulling aan te geven.

Divosa (2012). Schuldhulpverlening in Bedrijf, Een handreiking voor gemeenten en werkgevers.

Ghanem, S., Van de Griendt, S. & Schofield, K. (2011). Gemeenten en schuldhulpverlening. Bouwstenen voor de ontwikkeling van visie en beleid.

Mist u hier een handreiking? Geef het ons door.