Het Geldplan ‘Kom uit de geldzorgen!’ is gratis te gebruiken door (vrijwilligers)organisaties die actief zijn in de thuisadministratie. Met dit geldplan kunnen vrijwilligers hulpvragers makkelijker ondersteunen bij het op een rij krijgen van hun financiën en om ‘uit de geldzorgen’ te komen en blijven. Een grote aanwinst in de middelen die vrijwilligers in kunnen zetten bij de hulpvragers!

Het Geldplan is vanuit het Nibud met subsidie van SZW ontwikkeld door Startpunt Geldzaken. Het Nibud is hierin de samenwerking aangegaan met het LSTA en experts uit alle geledingen in het werkveld zoals NVVK, Raad voor de Rechtsbijstand bureau Wsnp, Humanitas, Budgetmaatjes 010, Gemeente Hengelo, Gemeente Zaanstad en Stichting Lezen & Schrijven.

Het is Geldplan is een online programma, dat in drie eenvoudige, logische stappen werkt:
1. QuickScan (inzicht)
2. Inventarisatie (overzicht )
3. Actieplan (aan de slag!)

Het Geldplan is een praktisch en toegankelijk tool waarmee vrijwilligers deskundig voor èn met hulpvragers de voorwaarden schept om financieel uit de zorgen te komen èn (weer) financieel zelfredzaam te zijn. Bekijk hier het filmpje:

Still Animatie

Informatie en instructie:
Speciaal om lokale organisaties te ondersteunen heeft de afdeling Opleidingen van het Nibud over het geldplan een themabijeenkomst en een workshop voor (vrijwilligers)organisaties ontwikkeld. Als u de locatie, uitnodigingen en koffie regelt, dan komt het Nibud naar u toe. Hoe u zich kunt aanmelden staat op geldplanvoorvrijwilligers.nl
Let op! De eerste 40 bijeenkomsten verzorgt het Nibud kosteloos.