Gepubliceerd op 31 mei 2018 15:14

Impressie conferentie Thuisadministratie Amsterdam

31 mei 2018 - Afgelopen woensdag 23 mei organiseerde het LSTA de conferentie Thuisadministratie Amsterdam. De sprekers, Wonah de Koningh (namens LSTA), Karin Hanenkroot (Vrijwilligersacademie), Astrid Philips (COEVA), Dorothea van der Veen (ABC Alliantie West/Combiwel), Roeland van Geuns (Hogeschool van Amsterdam) en een ervaringsdeskundige van Eigen Plan, wisten de meer dan 60 deelnemers van 30 verschillende organisaties te boeien.

Img 20180524 Wa0001          

Img 20180524 Wa0005

Foto boven spreker Roeland van Geuns, foto onder ervaringsdeskundige (tweede van links) Eigen Plan.

Tijdens de pauze gingen de deelnemers middels tafelsessies actief aan de slag om antwoord te geven op de volgende vragen aangaande de dienst thuisadministratie:

• Wat werkt nu goed?
• Waar ligt de toekomst?
• Welke opgaven liggen er dan nog?
• “Dat” zou een hoop schelen in mijn werk!

Img 20180524 Wa0003

Deelnemers aan het werk tijdens de pauze.

De tafelsessies leverden interessante antwoorden op. Zo gaven deelnemers aan dat de aanwezigheid in de wijken én de inzet van vrijwilligers, ter ondersteuning van hulpvragers, goed werkt. Wat de deelnemers een hoop zou schelen in hun werk is het efficiënter maken van de administratie, omdat daar nu veel tijd in zit. Overige input van de deelnemers en een samenvatting van de dag volgt binnenkort in het verslag. Was u als Amsterdamse hulpverlener, vrijwilliger of ervaringsdeskundige niet aanwezig op de conferentie? Maar wilt u wel antwoord geven op bovengestelde vragen? Deel deze dan met het LSTA door ons een bericht te sturen.

'

naar alle berichten