Gepubliceerd op 17 mei 2018 15:19

LSTA ontvangt prijs van Startpunt Geldzaken (van de Geldplannen)

17 mei 2018 - Tijdens de praktijkdag van Startpunt Geldzaken op 15 mei ontvingen vijf organisaties een prijs. Het LSTA was een van de vijf prijswinnaars en kreeg de prijs voor het grootst aantal geldplannen voor vrijwilligers (3009). Naast het LSTA vielen de volgende organisaties in de prijzen: 

- De gemeente Rotterdam kreeg de prijs voor de gemeente met het grootst aantal geldplannen (3145)
- De gemeente Zwolle voor het snelst groeiende aantal geldplannen (1892)
- De zeven gemeenten, die samen Drechtsteden vormen, ontving de prijs voor het grootst aantal geldplannen ‘Kom uit de zorgen’ (549)
- Het Burgerpersoneelsfonds van het Ministerie van Defensie mocht de prijs voor het grootst aantal geldplannen voor werknemers in ontvangst nemen (1148)

Prijsuitreiking Geldzaken
AnneMieke Sprenger van het  LSTA de eerste van rechts

Over het Geldplan
Het Geldplan is vanuit het Nibud met subsidie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontwikkeld door Startpunt Geldzaken. Het Nibud is hierin de samenwerking aangegaan met het LSTA, Stichting Lezen en Schrijven en experts uit alle geledingen in het werkveld.
Het Geldplan is een online programma, dat in drie eenvoudige, logische stappen werkt: 

1. QuickScan (inzicht)
2. Inventarisatie (overzicht )
3. Actieplan (aan de slag!)
Het Geldplan is een praktisch en toegankelijk tool waarmee u deskundig voor èn met de hulpvrager de voorwaarden schept om financieel uit de zorgen te komen èn (weer) financieel zelfredzaam te zijn. Bekijk hier het filmpje:
Geldzaken
Om het Geldplan te leren kennen biedt het Nibud de mogelijkheid aan een bijeenkomst te organiseren of om vrijwilligers een workshop te laten volgen. Meer hierover kunt u lezen op geldplanvoorvrijwilligers.nl.

naar alle berichten