Geldplan

Als vrijwilliger ondersteunt u mensen met administratieve en/of financiële zorgen.
Geldplan 'Kom uit de Geldzorgen' helpt u om samen met uw hulpvrager inzicht te krijgen in de financiële situatie en de posten waarop is te bezuinigen.
Het Geldplan is een online programma. Het is vanuit het Nibud met subsidie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontwikkeld door Startpunt Geldzaken, in samenwerking met verschillende (vrijwilligers)organisaties, die actief zijn in de thuisadministratie, het LSTA en experts uit alle geledingen in het werkveld (o.a. Stichting Lezen & Schrijven).

Het plan werkt in drie eenvoudige, logische stappen:
1. QuickScan (inzicht),
2. Inventarisatie (overzicht )
3. Actieplan (aan de slag!)

Het Geldplan is een praktisch en toegankelijk tool waarmee u deskundig voor èn met de hulpvrager de voorwaarden schept om financieel uit de zorgen te komen èn (weer) financieel zelfredzaam te zijn. Bekijk het fimpje:

Still Animatie

Informatie en instructie:
Speciaal om u te ondersteunen heeft de afdeling Opleidingen van het Nibud over het geldplan een themabijeenkomst en een workshop voor (vrijwilligers)organisaties ontwikkeld. Als u de locatie, uitnodigingen en koffie regelt, dan komen wij naar u toe. Hoe u zich kunt aanmelden staat op geldplanvoorvrijwilligers.nl.
Let op! De eerste 40 bijeenkomsten verzorgt het Nibud kosteloos.